top of page

Mikulás ünnepség

MIKULÁS VAR POPULÆR PÅ NUFOs JULENISSEFEST

Julenissefesten i Norsk Ungarsk Forening (NUFO ) ble meget vellykket. For de rundt 40 barna, de fleste mellom 5 og 8 år som var tilstede, var det mange som ikke hadde møtt en «ekte» julenisse tidligere. Alle fikk snakke med nissen og de fikk utdelt poser med julegodt og tegnebøker i.

Nissen var ganske sliten når han ankom på sin strabasiøs reise fra Nordpolen, innom barna i NUFO i Oslo, på vei til Ungarns, hvor julenissen, som kalles Mikulás, kommer den 5. desember der.


Mens barna ventet på mikulás deltok de med stort engasjement og kreativitet med tegning og maling i kunstnerverkstedet. Her lærte de også å lage armbånd og kjeder og fikk lage sine små julegaver som de kan gi bort på julaften.

SMITTEVERN HINDRET IKKE DANSEOPPVISNING

Av smittevernmessige årsaker ble det besluttet at vi ikke skulle synge på denne julenissefesten. Derimot var det vanskelig å nekte barna å vise frem litt av de dansene som de har lært seg på den ungarske helgeskolen for barn, TANODA. Det var taktfulle rytmer, hopp og sving til rungende ungarsk julemusikk. Selvfølgelig fikk dansegruppen stormende applaus etter hver dansefremvisning.


Som vanlig på NUFOs julearrangementer var det også denne gangen tombola/utlodding med mange fine premier. Alt fra konsertbillett for to personer på Den norske Opera, til bøker og fritidsutstyr og barneleker. Det var samlet inn og kjøpt så mange premier at nesten hvert solgte lodd vant en premie. Alle må kunne sies å ha vært heldige vinnere i dette lotteriet.


PØLSER OG SAFT

Etter en tøff danseøkt smakte det veldig godt med pølser i lompe, eller brød med forskjellige salater til – så mye man bare greide å fortære. Til dessert var det både gule og røde meloner å kose seg med. Gløgg og kaffe ble også servert til de som ønsket det.


Etter tre timer med flott underholdning, enkel, men velsmakende servering var det på tide å takke for en hyggelig ettermiddag hvor en «ekte» mikulás var tilstede. Det som også imponerte mange av barna var at mikulás kunne snakke både norsk og ungarsk.

bottom of page